In de boot!

Zondag 11 november was het zover. ‘We gingen de boot in’, nou niet letterlijk op deze wijze natuurlijk. We reisden mee op een van de boten die door de Rotary Deventer is gehuurd voor Deventer 1250 jaar.

In het kader van Deventer 1250 jaar heeft de Rotary in Deventer wel een heel bijzonder evenement georganiseerd, namelijk met 1250 mensen boven de 85 jaar een boottocht maken over de IJssel.

met 3 boten over de IJssel

” met 1250 mensen over de IJssel in het jaar van Deventer 1250 “

Schrijver Almar Otten heeft €70.000 ingezameld met de verkoop van zijn boek ‘Elite‘,
Een misdaadroman over de Deventer putmoord die in de jaren ’70 van de vorige eeuw heeft plaatsgevonden. Ook wij hebben een flink aantal boeken gekocht en daarom mochten ook wij mee met dit uitje, in een van de ‘sponsorboten’ samen met veel ouderen.
Het ontbrak de ouderen en de overige passagiers aan niets. Aan alles was gedacht en natuurlijk de vele versnaperingen, kopjes koffie, broodjes, drankjes, bitterballen en dit alles tussen 10.00 – 13.00 uur.

Logistieke operatie

Het was een grote logistieke operatie waar politie, EHBO, verkeersregelaars flink aan de bak moesten om alle ouderen in de boot (en later weer uit de boot) te helpen door middel van ‘drop on’ en ‘drop off’ zones.
En niet te vergeten de mensen van de Rotary zelf, zij staken de handen ook flink uit de mouwen.

Ik sprak diverse gasten en dat was hartstikke interessant en leerzaam. Iedereen genoot van het uitzicht, van het uitje, de muziek en de mensen om hen heen.
Er waren studenten van het ROC aanwezig om herinneringen te noteren van de genodigde 85-plussers. Almar Otten gaf aan dat de ‘verhalen’ op een later tijdstip zullen worden gepubliceerd.
Rotary Deventer, wat een topactie. Ik heb genoten!

Hieronder een kleine sfeerimpressie.

Kanoërs op de IJssel

Beveiligers van de boten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *