In de boot!

Zondag 11 november was het zover. We ging de boot in, en wel met de Rotary Deventer.

In het kader van Deventer 1250 jaar heeft de Rotary in Deventer wel een heel bijzonder evenement georganiseerd, namelijk met 1250 mensen boven de 85 jaar een boottocht maken over de IJssel.

met 3 boten over de IJssel

” met 1250 mensen over de IJssel in het jaar van Deventer 1250 “

Schrijver Almar Otten heeft €70.000 ingezameld met de verkoop van zijn boek ‘Elite‘, dit gaat over de Deventer putmoord.
 Ook wij hebben een flink aantal boeken gekocht en daarom mochten wij ook mee met dit uitje.
En wel in de sponsorboot samen met heel veel ouderen. Het ontbrak ook echt aan niets, kopjes koffie, boordjes, drankjes, bitterballen en dit in een tijdbestek van 10.00 – 13.00 uur.

Logistieke operatie

Het was een behoorlijke logistieke operatie waar politie, EHBO, verkeersregelaars flink aan de bak moesten om alle ouderen in de boot (en later weer uit de boot) te helpen door middel van ‘drop on’ en ‘drop off’  zones.
En niet te vergeten de mensen van de Rotary zelf, zij staken de handen ook flink uit de mouwen.

Ik sprak diverse gasten en dat was hartstikke interessant en leerzaam. Iedereen genoot van het uitzicht, van het uitje, de muziek en de mensen om hen heen.
Er waren studenten van het ROC aanwezig om herinneringen te noteren van deze genodigden. Dit zal later op een bepaalde manier worden gepubliceerd, vertelde Almar.

Rotary Deventer, wat een topactie. Ik heb genoten!

Hieronder een kleine sfeerimpressie.

Kanoërs op de IJssel

Beveiligers van de boten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *