fbpx
Linda-Vaneker-in-griekenland

Vakantie

Ik staar over de zee, naar niets eigenlijk en naar alles in het oneindige. Man maakte deze foto van me op de vakantie omdat ik daar gewoon zat te zitten. Ik was en ben in het nu.

Vakantie ‘zonder’ telefoon

Het is vakantie en opvallend weinig kijk ik in mijn telefoon. Het valt gewoon op. Ja ’s ochtends werk ik tot een bepaalde tijd voor mijn klanten en daarna is het weer vakantie. Het geeft me rust.

De zee

Ik heb ook geen behoefte om in mijn telefoon te kijken. Om me heen zie ik de mooiste kleuren, hoor ik de prachtigste geluiden en ruik ik de heerlijkste geuren. De zee, het water neemt alle ‘zorgen’ weg, het nivelleert en kalmeert. Het is vakantie en ik ben volledig afgeschakeld voor een dikke week. En het is prima zo.

Het eiland

Zakynthos (Grieks: Ζάκυνθος), is een Grieks eiland, ook bekend onder de (eigenlijk Italiaanse) naam Zante of Zacinto. Zakynthos behoort met onder meer Lefkas en Kefalonia (ten noorden van Zakynthos) tot de Ionische Eilanden. Het is het derde eiland in grootte van deze eilandengroep in de Ionische Zee. Zakynthos heeft een oppervlakte van 410 km². De lengte van het eiland bedraagt circa 40 kilometer, de breedte 20 kilometer. De totale kustlengte is ongeveer 123 kilometer. Het hoogste punt van het eiland is Vrachionas, op 758 meter boven de zeespiegel. Het eiland Zakynthos ligt ten westen van het vasteland van Griekenland, ongeveer op gelijke hoogte met Sicilië. De hoofdstad van het eiland is het gelijknamige Zakynthos ofwel Zante en ligt aan de zuidoostkust.
zonsondergang op Zakynthos
Pornstar Martini
Griekse rose op een heerlijk terras opp Zakynthos
de blauwe zee van Zakynthos

Eiland

Het kan maar zo zijn dat we helemaal niets van dit eiland gaan zien, gewoon omdat het hier goed is, prachtig is en het hier genoeg is. Omdat we geen zin hebben in geregel, drukte en gedoe.

Ik ben in het nu, en wat een luxe is dit.

Weet je wat het is met het nu? Dat is nu, dat is niet strakkies, dat was niet, het is. En het is prachtig!