fbpx
Linda Vaneker eet bij de Swarte Ruijter in Holten

Swarte Ruijter, een michelinster

It’s not done
maar ik deed het echt wel bijna…..

……….. had ik het maar gedaan.

Vanmiddag was er een speciale vier gangen lunch bij de Swarte Ruijter met als thema: Italië.

Esther de Mönnink had de mooiste wijnen uitgezocht en schonk deze bij de prachtigste en lekkerste gerechten. Oh ja en zelfs een Barolo uit 2012, geschonken uit magnum. We hebben zo genoten.

Pasta uit Rome

Zo aten man en ik onder andere Pasta uit Rome, nou eerlijk, zo’n lekkere pasta heb ik werkelijk nog nooit gegeten. Pasta uit Rome met limoen en zacht gegaarde vis. Zie foto. Had ik toch bijna met mijn vinger de laatste restjes saus van mijn bord gehaald…
Dat is not done natuurlijk, dus gebruikte ik mijn stukje brood, maar dat is echt zoveel minder lekker. Maar goed, ik deed het wel bijna 🙂

Na de lunch

Terwijl ik na de lunch even met Esther sprak, zwaaide ik naar Erik (de chef-kok en eigenaar) in de keuken en hij kwam er even aan. Hij vertelde mij het verhaal achter dit gerecht. In Rome moest hij koken met een corvina vis. Hij sneed de kop eraf en werkte verder. Een verbolgen Italiaanse chef-kok tikte hem op de vingers en vroeg hem waarom hij de kop weggooide. Dat was toch echt niet de bedoeling….

Vissenkop

Door gebruik te maken van onder andere deze kop en groentjes en kruidjes door het in te koken enzo, kreeg de saus een werkelijk prachtige smaak. Later voegde hij nog me zus en me zo toe en prego!

Ok, ik maak pasta en pasta, maar wat dit team heeft gekookt en niet alleen dit hè? De volgende gang was gnocchi, ook zo waanzinnig.
De volgende keer dat ik zelf pasta maak denk ik: zo jammer dit. Maar ja ik ben ook geen Michelin sterrenkok hè?

Nee dat ben ik niet ik ben online marketeer, ook voor de Swarte Ruijter.

Binnenkort is het thema Zuid-Afrika, volg ze op de socials voor alle info.

Had ik al gezegd dat we zo genoten hebben?

En, heb jij ook al een keer gegeten bij de Swarte Ruiter en wat vond je ervan?

Linda Vaneker en Rachel Rothengatter

Mijn kantoorbuuf

Linda Vaneker traint veel met haar kantoorbuuf Rachel Rothengatter. Gewoon lekker krachttraining in de Gym op de Gasfabriek in Deventer.

Lees verder »