fbpx
Linda Vaneker is 25 jaar ondernemer

25 jaar ondernemer

Ik was eens een beetje aan het rekenen en ineens….. en ineens bedacht ik me dat ik dit jaar 25 jaar ondernemer ben!

Poe, dat is een beste tijd al zeg ik het zelf.

Ik had nooit verwacht dat ik zelfstandig ondernemer zou worden, zou kunnen zijn en vooral zou blijven.
Dat het eigenlijk ook heel ‘eenvoudig’ was. Dat ik vanuit mijn hobby mensen/bedrijven kon helpen, gewoon omdat ik no nonsense was en ben. Geen moeilijke woorden gebruik, klantgericht ben, goed kan luisteren en vooral digitaal nogal handig ben.

De aankomende tijd neem ik jullie mee in wat er in de tussentijd is gebeurd, van gepiep en gekraak van modems, naar telefoonrekeningen van 700 gulden, naar TV optredens, kookboekjes etc. etc.

En natuurlijk ook de typische gevalletjes van ‘plug en pray’.

…….. het internet? Dat heb ik groot zien worden, ik was erbij namelijk.

Grote uitdaging

Het is een grote uitdaging om als zelfstandig ondernemer in de huidige tijd te overleven.
De economische omstandigheden zijn moeilijk en de concurrentie is hevig.
Zelfstandig ondernemers moeten creatief zijn om nieuwe manieren te vinden om hun bedrijf te laten groeien. Ze moeten ook hun kosten onder controle houden en zich aanpassen aan de veranderende markt. Sociale media is een geweldige manier om met klanten te communiceren en hen te helpen de juiste producten of diensten te kiezen. Zelfstandig ondernemers moeten ook hun netwerk uitbreiden, zodat ze nieuwe kansen kunnen vinden.

Klanten zoeken

Als ondernemer is het belangrijk om nieuwe klanten te zoeken om je bedrijf te laten groeien. Hier zijn een aantal manieren waarop je dat kunt doen:

1. Netwerken. Ga naar branche-evenementen en netwerk met andere bedrijven. Probeer contacten te leggen met potentiële klanten, en laat je bedrijf zien.

2. Gebruik Social Media. Zorg ervoor dat je een professionele social media-pagina hebt waar mensen je bedrijf kunnen volgen. Deel interessante content om je naamsbekendheid te vergroten.

3. Gebruik SEO. Zorg ervoor dat je website SEO-optimalisatie heeft, zodat je beter gevonden wordt door zoekmachines. Je kunt ook betaalde advertenties gebruiken om je website beter zichtbaar te maken.

4. Word actief in de gemeenschap. Doe mee aan lokale evenementen, zoals kunstmarkten of sportwedstrijden. Dit kan je helpen om je bedrijf meer zichtbaarheid te geven.

Ik ben Linda van LIN online marketing het marketingbureau uit Deventer.

Maar hoe ging dat vroeger?

Bambi kwam even live aanlopen
25jaar

Bambi live

Bambi kwam live aan lopen terwijl ik aan het werk was. Echt te schattig. Daarom wilde ik vanuit huis werken, precies hierom.

Lees verder »
Linda vaneker in pisa
25jaar

HTML en hacken

Kraak kraak piep piep. Hóe langzaam en hóe duur ook was de modemverbinding. Welkom bij HTML en het hacken rond het jaar 2000.

Lees verder »
Linda Vaneker is 25 jaar ondernemer
25jaar

25 jaar ondernemer

Ik was aan het rekenen en ineens bedacht ik me dat ik dit jaar 25 jaar ondernemer ben! Poe, dat is een beste tijd al zeg ik het zelf.

Lees verder »