fbpx
Linda Vaneker in Viareggio

Jij bent dom zei hij

In een van de vorige blogjes over mijn 25-jarig ondernemerschap vertelde ik over dat ik een van de eersten in Nederland was die navigatie had op een mobieltje. En jij bent dom zei hij, de uitvinder.

Nokia huppeldepup

Ik weet het jaartal niet meer, maar je begrijpt dat het al even geleden is. Ik bouwde in die tijd veel websites en de opdrachten rolden zo mijn mailbox in zonder reclame te maken. Gouden tijden.

Zo rolde er een telefoontje of een mailtje in mijn mailbox van een meneer uit Weesp. De plaats is niet juist, expres niet.
Toen ik er kwam om te praten liet hij het product zien, echt machtig interessant. Het was een serieuze navigatie op een Nokia huppeldepup. Hij had er wel vijf. Ik wist niet wat ik zag. Hij had het zelf bedacht en ontwikkeld volgens mij. De man was professor en woonde in een prachtig en groot huis.

Website

Ik stelde hem een aantal vragen over wat hij op zijn website wilde hebben aan informatie en hoe het er ongeveer uit moest zien. Hij had geen idee. We praatten wat door over zijn navigatie en vanuit het niets zei hij: ‘jij bent dom’.

En eerlijk?
Ik was met domheid of stomheid geslagen. Later zei hij het nog een keer. En weer zei ik niks en dacht alleen maar: ‘ja, dat kan jij wel vinden, maar bouw dan lekker zelf je website als je zo slim bent’.
Leek me toen niet handig om dit hardop te zeggen. Maar goed, nu sta ik niet meer voor mezelf in….

Lekker navigeren

Die zomer gingen we naar Italië en ik kreeg zo’n Nokia hupppeldepup met navigatie mee. Man wat geweldig. Ik kon er top mee overweg en we slingerden overal door de smalle Italiaanse straatjes en raakten nooit meer de weg kwijt. Nou ja, toen was overal verbinding nog niet normaal….
Man moest nog wel even wennen, maar ja, dat was maar heel even, want de navigatie wist de weg wel heel goed.

Klein beetje dom

Man ook blij, want ik kan helemaal geen kaart lezen, ik kijk plaatjes namelijk. Ok, ik ben toch wel een klein beetje dom, maar digitaal gelukkig wel handig.

Ook ik was nu nooit meer de weg kwijt. Navigatie is mijn trouwe vriend. Tadaaa.

Ik ben Linda van L!N online marketing, wil jij je online zaken uitbesteden? Ik kan je helpen.

Bambi kwam even live aanlopen

Bambi live

Bambi kwam live aan lopen terwijl ik aan het werk was. Echt te schattig. Daarom wilde ik vanuit huis werken, precies hierom.

Lees verder »
Linda vaneker in pisa

HTML en hacken

Kraak kraak piep piep. Hóe langzaam en hóe duur ook was de modemverbinding. Welkom bij HTML en het hacken rond het jaar 2000.

Lees verder »
Linda Vaneker is 25 jaar ondernemer

25 jaar ondernemer

Ik was aan het rekenen en ineens bedacht ik me dat ik dit jaar 25 jaar ondernemer ben! Poe, dat is een beste tijd al zeg ik het zelf.

Lees verder »