fbpx
very stylish

Fotografie enzo

Welk bericht je ook post, een goed beeld ( fotografie enzo ) is essentieel. Het moet een eyecatcher zijn. Wil je dat de mensen je bericht lezen of niet?

Fotograaf

Tegenwoordig hebben mensen een korte spanningsboog, laat ik zeggen een seconde of 3. Ik noem het ook wel een spanningsboog van een goudvis. Waarom zouden ze jouw bericht wel lezen en waarom niet? Een mooie visual is daarom essentieel.
Niet iedereen is fotograaf, dat begrijp ik. Ik ook niet, maar begrijp wel dat het een visitekaartje is. Een goed beeld bij je online bericht is essentieel.
Maak er werk van. Neem met een minder beeld geen genoegen. Post dan niets, het is tenslotte je visitekaartje. Vind ik dan.

 

Eigendomsrecht

In een eerdere post schreef ik al dat je niet zomaar iets van het internet kan trekken, want vaak zit er eigendomsrecht op en voordat je het in de gaten hebt, kun je ervoor gaan betalen. Daarom, maak deze lekker zelf.

Telefoon

Tegenwoordig kun je met je telefoon hele mooie foto’s maken. Ikzelf koop altijd een telefoon met, op dat moment, de beste camera. Ik heb alles Apple en heb een iPhone. Ik hou van mooie foto’s en fotografeer graag en dit kan van alles zijn. Natuur, eten of soms is het een zomaar ‘iets’. Ik noem het fotografie enzo, keep it simple.

 

Portretfunctie en filters

Zelf maak ik heel graag gebruik van de portretfunctie. Je plaatst je camera voor het object en dan zie je de achtergrond onscherp. Wanneer het licht minder is, maak ik de foto altijd wat lichter en geef het iets meer contrast of warmte. 
Gewoon allemaal met de iPhone functies.

Niks moeilijks aan, als je weet hoe het werkt. En eerlijk? Zo moeilijk is het niet.
Lees hier hoe dit werkt.

Plaatjes maken

Wanneer je geen foto wilt plaatsen, kun je ook altijd nog een mooi origineel plaatje maken.

Zelf gebruik ik hier altijd Canva voor. Het is in basis gratis en hier kun je al heel veel mee doen. Honderden gratis sjablonen, ideaal. Je kunt hier kleuren veranderen, objecten veranderen. Super handig. Ook jij kunt hier snel je weg vinden, ik weet het zeker. Probeer het gewoon eens. 
Ikzelf gebruik een betaalde versie voor nog meer opties, zoals achtergronden verwijderen.

Hoe maakte ik deze foto?

Bij ‘toeval’ zat ik in een very stylish hoekje in de Oak Building in Apeldoorn. De entree is prachtig en echt heel modern, gezellig en stijlvol ingericht. Aan de tafel waar ik mijn gesprek had stond deze vaas met bloemen. Al bijna twee uur keek ik ernaar en op de een of andere manier moest ik een foto maken. Op de normale manier was het wat simpel en ik draaide aan de filtertjes en voilá. Het werd een waar schilderijtje. Ik vond het mooi en daarom wil ik deze foto gebruiken voor mijn blog en voor mijn bericht op Linkedin. 

Lunchen

Nadat het zakelijk gesprek over contentmarketing was afgelopen maakte ik deze foto. We hebben nog heerlijk geluncht in de Oak Building in Apeldoorn. Ik heb gewoon mijn boterhammen ingeruild voor een parelcouscoussalade. Heerlijk.