fbpx
Linda in milaan met websites bouwen

Feest vieren en websites bouwen

Ik hou ervan!
Maar tussen al het 25-jarig feestgedruis 🎉 🎈 moet er ook nog gewoon worden gewerkt met je feestvieren en websites bouwen.

Vorige maand kondigde een klant van mij aan dat ze een nieuwe website hadden en ze waren er heel blij mee. Snap ik, want hij ziet er inderdaad ook heel mooi uit.

Ik had ze geadviseerd om een andere uitstraling voor de website te kiezen, eentje die beter bij het prachtige product past. Mijn advies hebben ze opgevolgd en verder was ik niet meer in het proces betrokken, ik hoorde het ook pas later.

Websites bouwen

Een bekende van hen heeft een hele mooie nieuwe site ontworpen op basis van een kant en klare (WordPress)template. Nou prima, ziet er goed uit.
Natuurlijk vind ik hier wat van als ex-websitebouwert, maar ala. Iets met templates en iets met het stikt van de plugins, overschot aan code, enzo.

Live

Toen de site eenmaal live stond begon het gedonder en ik was er al bang voor. Niet vooruit te branden, ik kon niet eens bij de pagina’s, technische vautjes, een wirwar aan plugins. Lorem ipsum pagina’s, teveel thema’s etc. etc. Met behulp van mijn SEO scan, andere technische man en mijn SEO skills zijn we nu rustig de website aan het optimaliseren.

Balen

De klant baalde natuurlijk als een stekker en dat snap ik ook. Heb je wat moois nieuws en dan dat. Ach het komt wel goed hoor, maar niet zoals ze voorheen hadden gepland.

Websites bouwen kan iedereen tegenwoordig, maar ja, niet iedereen kan het even goed zeg maar.
En aangezien 80% van het zoekverkeer toch nog via Google komt…..

En deze klant is zeker niet de enige, ik heb er meer van, ook met webshops.
Hoe is het met de vindbaarheid van jouw website eigenlijk?

Hoe bouw je eigenlijk een website in WordPress?

Om een website in WordPress te bouwen, moet je eerst een hosting-account aanmaken.
Er zijn veel hostingbedrijven die WordPress-hosting aanbieden. Kies een hostingbedrijf dat betrouwbaar is en goede klantenservice biedt.

Installeren

Vervolgens moet je WordPress installeren op je hosting-account. De meeste hostingbedrijven bieden een eenvoudige installatieprocedure voor WordPress. Als je hulp nodig hebt bij het installeren van WordPress, kun je contact opnemen met de klantenservice van je hostingbedrijf.

Bouwen

Zodra je WordPress hebt geïnstalleerd, kun je beginnen met het bouwen van je website. Je kunt een thema kiezen dat bij je website past en vervolgens de inhoud toevoegen. Er zijn veel gratis en betaalde WordPress-thema’s beschikbaar, dus je hebt veel keuze.

Plugins

Je kunt ook plugins installeren om je website meer functionaliteit te geven. Er zijn veel gratis en betaalde WordPress-plugins beschikbaar, dus je hebt veel keuze. Als je klaar bent met het bouwen van je website, kun je deze publiceren.
Je website is nu live en klaar om bezoekers te ontvangen. Het bouwen van een website in WordPress is niet moeilijk, maar het vereist enige technische kennis. Als je hulp nodig hebt bij het bouwen van je website, kun je contact opnemen met een professionele webontwikkelaar.

Linda vaneker in pisa

HTML en hacken

Kraak kraak piep piep. Hóe langzaam en hóe duur ook was de modemverbinding. Welkom bij HTML en het hacken rond het jaar 2000.

Lees verder »
Linda Vaneker is 25 jaar ondernemer

25 jaar ondernemer

Ik was aan het rekenen en ineens bedacht ik me dat ik dit jaar 25 jaar ondernemer ben! Poe, dat is een beste tijd al zeg ik het zelf.

Lees verder »