fbpx

Tv opnames en kookboekjes

Online ondernemen vanaf 1998

Fijn dat jullie mijn verhalen leuk vinden om te lezen, we gaan nog even door 🙂
Ik neem je dit jaar in een aantal berichten mee terug naar hoe het toen ging. Dit keer deel 2.

Ik neem jullie mee terug naar het ontstaan van de PastaSite, tv opnames, radio interviews en kookboekjes.
Niet dat ik echt kon koken hoor, maar ik maakte het toch maar mooi allemaal mee.

PastaSite

De techniek van HTML en het designen heb ik geleerd op mijn zelf verzonnen, gebouwde en gedesignde website PastaSite. Altijd in de kleur oranje, ik word er serieus nog blij van. Het staat voor zon en warmte.
Goed, PastaSite.
Op deze site publiceerde ik allerlei pasta recepten die ik zelf maakte, lekker vond of uit receptenboeken overtypte. En maakte toen al zelf alle foto’s.

In Nederland was ik een van de eersten met een digitale camera. Zo gaaf en ik heb er zoooooveel gebruik van gemaakt. Kijk nu zijn de foto’s natuurlijk miniatuurtjes, maar toen…. vroeger….. ik was de bink man 🙂
Ik was ook de eerste in Nederland die navigatie had op een Nokia huppeldepup. Ik weet het zeker. Maar goed dat terzijde. Hier vertel ik een andere keer weer over.
Oh ja, en ik was ook een van de eersten die macro foto’s maakte van ingrediënten. Nog steeds trots op, want ik verzon het zelf.

Vakantie

PastaSite is ontstaan omdat ik altijd veel pasta at, met mijn ouders op vakantie naar Italië ging en veel heb gesport. Heel veel kan ik wel zeggen.
Op deze site heb ik zeg maar alles wel geleerd wat ik toen wilde leren. En ik was de eerste in Nederland met een website met allemaal Italiaanse recepten. Per dag duizenden bezoekers, man wat was ik trots, mijn ziel en zaligheid stopte ik hierin. En ook heel veel bezoekers stuurden hun eigen recepten in, en die herschreef ik en publiceerde ik. Natuurlijk ook studentenvoer met pindakaas pasta… ik wijzigde de recepten in Hollands/Italiaanse recepten en dat liep als een trein.

Reisverhalen

Later schreef ik er ook al mijn reisverhalen naar Italië op vergezeld van al mijn foto’s. Vanaf 2003 ongeveer toen man en ik al helemaal onderaan in Italië (Puglia etc.) op rondreis gingen. Ik schreef gewoon elke dag een reisverslag, zodat ik niets kon vergeten. Maakte foto’s van alles wat ik at en dronk onderweg. Geweldig.
Jaren gedaan. Tegenwoordig heet dat blogs schrijven. Maar ja toen… geen laptop, telefoon met internet. Niks hè?

Dit werd ook opgepakt door de media en er vielen weer uitnodigingen in mailbox. Eerst geloofde ik het niet, maar toch was het waar. RTL, SBS6 en tuurlijk TV-Oost, radio en werd genoemd in diverse dagbladen en magazines. Kijk maar naar de foto’s.

Studio

Mijn motto is; Lin, je mag het allemaal maar meemaken GO GIRL. Hup en ik deed het gewoon. Stervens zenuwachtig, dat dan weer wel, maar ik ging wel.

Onderweg naar de studio reed ik zelf, maar bij Apeldoorn (een kwartier verder) kreeg ik al een paniekaanval. Ik kon niet meer, en mijn zusje reed verder (wij gingen met ons 2) richting studio. Oh oh oh, echt hoe dan ga ik dit doen? Maar ik deed het wel. De andere deed ik samen met man, hij reed.

En ja, ik was heel trots op mezelf! 

Ervaring

Dit zijn natuurlijk hele bijzondere ervaringen. Niet dat ik kon koken, maar ik had een website met verhalen en recepten. En daardoor dacht men dat ik kon koken. Whahahaa. 

Ook dienden wat uitgevers zich aan en heb ik twee kookboekjes uitgebracht. En eigenwijs als ik ‘toen’ was, heb ik deze ook zelf vorm gegeven en ze vonden het nog goed ook.

Deze ervaringen had ik natuurlijk nooit zonder PastaSite gehad. Never.
Nog steeds ben ik gek op de Italiaanse keuken en ja ik sport ook nog steeds, alleen niet meer zo gek als toen.

Het waren echt bijzondere tijden, de begintijden toen alles nog in de kinderschoenen stond.

Maar vergeet niet dat ik toen dag en nacht heb gewerkt, letterlijk. Maar ik wilde niet anders, want er was nog zoooo veel te leren.

PastaSite.nl heb ik later uitgebouwd met een cms en alles en heb ik verkocht. Het bestaat nog wel, maar wordt niet meer onderhouden en dat vind ik wel triest. Mijn foto’s en mijn teksten staan er gewoon nog. Heb wel al mijn persoonlijke info laten verwijderen.

Zoals je leest andere tijden, maar ik heb er veel van geleerd en vooral genoten.

Bambi kwam even live aanlopen

Bambi live

Bambi kwam live aan lopen terwijl ik aan het werk was. Echt te schattig. Daarom wilde ik vanuit huis werken, precies hierom.

Lees verder »
Linda vaneker in pisa

HTML en hacken

Kraak kraak piep piep. Hóe langzaam en hóe duur ook was de modemverbinding. Welkom bij HTML en het hacken rond het jaar 2000.

Lees verder »
Linda Vaneker is 25 jaar ondernemer

25 jaar ondernemer

Ik was aan het rekenen en ineens bedacht ik me dat ik dit jaar 25 jaar ondernemer ben! Poe, dat is een beste tijd al zeg ik het zelf.

Lees verder »