fbpx
Linda vaneker in pisa

HTML en hacken

deel 1

<– links: Linda jaaaaaren terug in Pisa.

Kraak kraak piep piep. Man hou op wat een ellende en hóe langzaam en hóe duur ook die modemverbinding. Ik schref HTML en was aan het hacken. Welkom bij het online ondernemen vanaf 1998.

Natuurlijk wilde ik het internet op om al het nieuwe te bekijken. Het liefst natuurlijk de hele dag, maar dat was geen goed idee.

Echt dikke vette telefoonrekeningen vielen door de brievenbus van soms wel 700 gulden. Totaal instabiele verbindingen en dit heeft ook een behoorlijk wat jaren en bloed, zweet en tranen geduurd.

HTML en hacken

Ik wilde graag ondernemer worden, maar wist niet waarin. Totdat ik door had dat het midden- en kleinbedrijf vrijwel nog geen websites hadden. Ik ben mezelf hier toen in gaan specialiseren, want cursussen bestonden nog niet.

HTML leren schrijven en lezen en designs maken voor deze websites vond ik het leukste wat er was. Javascriptjes plaatsen, sneeuw over je website toveren, ik deed het allemaal.

De eerste klant van Built4U was volgens mij onze schilder, de tweede de tennishal waar ik altijd trainde en ga zo maar door.

Acquisitie was niet nodig, de opdrachten vielen gewoon in mijn mailbox. Echt gouden handel was het.

En natuurlijk konden mijn klanten geen HTML en dus kon ik ook zelf alle websites onderhouden. Kledingmerken waar de collecties vaak van wisselden, etc. 

Oh ja ik had ook een kaasboer, we noemen geen namen, die een website wilde. Hij was natuurlijk kaasboer en had nog geen digitaal verstand van dingen. Nou volgens mij ben ik met de kruiwagen naar hem toegegaan om alle boekjes, tijdschriften, etc. op te halen. Dit om teksten over te typen en foto’s te scannen voor in de website. Ik deed het allemaal voor de klanten. De klant helemaal blij en ik ook.HTML en hacken

Gouden handel

Had een eigen hostingserver en regelde alles voor de klant. Dat zeg ik, gouden handel.

Man maakte wel eens gekscherend de opmerking: ‘ze heeft liever een nieuwe harde schijf als cadeau dan make-up’. En dat was ook zo.

Online ondernemen

Met mijn eerste bedrijf in online ondernemen had ik in mijn eentje meer dan 150 klanten, ze waren niet allemaal continue actief, maar toch. En alles deed ik alleen, want ook toen al besloot ik om nooit personeel te willen. Ik durf dat gewoon niet en nog steeds niet.

En ik merkte dat wanneer ik besloot te groeien, mijn bedrijf ook weer kon groeien. Regelmatig liep ik tegen mijn eigen grenzen aan, logisch ook.

Hacken

Hacken heb ik ook nog gedaan, gewoon om te kijken of ik het kon. Ik was al eind dertig of begin veertig en vrouw en hackte telefoons. Een bijzondere combi. Nu loop ik altijd al net op het lijntje of erover, nou dit was er ook nogal zo’n gevalletje.

Dat hacken was zo eenvoudig dat ik er maar weer mee ben gestopt. Toen al had ik games, een zaklantaarn en weet ik wat niet meer op mijn telefoon. Nu is dat nu natuurlijk standaard, maar toen niet.

Leuke tijden

Het waren superleuke tijden, mede omdat ik eigenlijk de enige was die er verstand van had. Ze vertrouwden mij en dat kon ook. Ook al moest ik het 10 keer uitleggen, het maakte mij niets uit. 

De volgende keer neem ik jullie mee naar mijn recepten website waar ik als eerste mee was in Nederland. En de tv-optredens, kookboekjes, etc.

Bambi kwam even live aanlopen
25jaar

Bambi live

Bambi kwam live aan lopen terwijl ik aan het werk was. Echt te schattig. Daarom wilde ik vanuit huis werken, precies hierom.

Lees verder »
Linda vaneker in pisa
25jaar

HTML en hacken

Kraak kraak piep piep. Hóe langzaam en hóe duur ook was de modemverbinding. Welkom bij HTML en het hacken rond het jaar 2000.

Lees verder »
Linda Vaneker is 25 jaar ondernemer
25jaar

25 jaar ondernemer

Ik was aan het rekenen en ineens bedacht ik me dat ik dit jaar 25 jaar ondernemer ben! Poe, dat is een beste tijd al zeg ik het zelf.

Lees verder »