Eiersalade…
of makreelsalade, of allebei. Lunchtime, ik hou ervan.
Relaties
Vanavond ben ik de keuken in gedoken, want morgen werk ik op locatie bij een van mijn relaties. Ik heb een fijne set van relaties en daar bof ik maar mooi mee.
Morgen werk ik bij Bouw 21 B.V. in Doetinchem. Het is meer dan een relatie, in de loop van de jaren bouw je toch een soort van band op. Je praat met elkaar, overlegt en helpt elkaar.
Corona slaat zijn vleugels uit en je ziet elkaar nog maar weinig live, veelal via Teams. Live is toch het allerfijnste en morgen ga ik weer naar Doetinchem.
Ik verheug me er gewoon op. Even los van dat er goed wordt gewerkt is het ook gezellig.
Lunchtime
En eens in de zoveel tijd blijf ik lunchen en maken we er gewoon een klein feestje van. Ik hou van de lunchtime.
Dan neem ik een paar van mijn zelfgemaakte salades mee, dit keer de makreelsalade en een heerlijke eiersalade. Dan praten we over van alles en nog wat en de zakelijkheid blijft even achterwege. Altijd zo’n fijn moment.
Morgen is het weer zover en ik kijk ernaar uit.
Hoe maak je deze salades?
Eiersalade
- 2 hardgekookte eieren
bieslook
klein sjalotje
mayonaise
beetje curry
chilipoeder / zout / peper
Makreelsalade
- gerookte makreelfilet
beetje gesnipperde uit
kappertjes
mayonaise
zout en peper
Puzzel maar even voor de verhouding, de een houdt van veel mayo, de ander van minder en vervangt deze door deel yoghurt. Het kan allemaal.